Μήνυμα Δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου - VIDEO με την Έπαρση της Ελληνικής Σημαίας

katathesi stefanou

Μήνυμα Δημάρχου για

«την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου»

          Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί έναν από τους κορυφαίους σταθμούς της σύγχρονης ιστορίας μας. Είναι η ημέρα που ο λαός μας αποφάσισε να αντισταθεί στον φασισμό και στον ναζισμό, αρνούμενος να παραδοθεί αμαχητί. Αν και η ισχύς ήταν δυσανάλογη και οι συνθήκες αντίξοες, ενώθηκε σαν μια γροθιά και με τόλμη και αποφασιστικότητα έγραψε το ένδοξο Έπος του ’40 στα βουνά της Αλβανίας.

          Αντίξοες συνθήκες, όμως, βιώνουμε κι εμείς σήμερα, σε διαφορετική μορφή μεν, εξίσου επικίνδυνες και απρόβλεπτες δε. Καταστάσεις και κρίσεις - εθνικές, υγειονομικές, κοινωνικές, πολιτικές, οικονομικές- απειλούν τα κεκτημένα δικαιώματά μας, απειλούν τις αξίες και τα υψηλά ιδανικά, τα οποία οι πρόγονοί μας προασπίστηκαν με αίμα, πόνο και στερήσεις.

          Και σήμερα η ισχύς είναι δυσανάλογη, ωστόσο η ιστορία μας θυμίζει ότι η ελληνική αδούλωτη ψυχή δεν το βάζει κάτω, παλεύει γενναία και στο τέλος δικαιώνεται. Και αυτή τη βαριά κληρονομιά μας, έχουμε χρέος να την προστατεύσουμε.

          Ας γίνει, επομένως, η μνήμη δύναμη και αποφασιστικότητα για να αντιπαλέψουμε ότι μας περιορίζει και μας απειλεί. Ας γίνει η μνήμη έμπνευση για ένα πιο δίκαιο, πιο ανθρώπινο και πιο δημιουργικό αύριο.

Ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης εορτάζει την Εθνική μας Επέτειο με την ιστορική Φιλαρμονική Ορχήστρα.

Μπορείτε να δείτε το video στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=WS0gmBvQDPs

Ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης

Νικόλαος Λειβαδάρας

Go to top