ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Μήνυμα Δημάρχου για

«Εθνική Επέτειο 25ης Μαρτίου»

Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου, η επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης του ‘21, μας βρίσκει εν μέσω μιας παγκόσμιας απειλής, μιας επικίνδυνης πανδημίας. Οι στιγμές που βιώνουμε τις τελευταίες εβδομάδες είναι δύσκολες και πρωτόγνωρες, καθώς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε έναν αόρατο και αμείλικτο εχθρό.

Ήρθε η ώρα να δώσουμε τη δική μας μάχη, προκειμένου να βγούμε με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες από αυτή τη δοκιμασία. Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται οι ιατροί και οι νοσηλευτές, οι οποίοι μάχονται με αυτοθυσία κατά της νόσου και η σκέψη μας είναι μαζί τους.

Οι ένδοξοι πρόγονοί μας, οι ήρωες του ΄21, έσπασαν τα δεσμά της σκλαβιάς με κινητήριο δύναμη τη δίψα για ελευθερία, την ισχυρή θέληση και τη γενναιοψυχία. Παραμέρισαν ό,τι τους δίχαζε και ενώθηκαν μπροστά στον κοινό εχθρό.

Καλούμαστε, λοιπόν, κι εμείς να πατήσουμε στα ίδια χνάρια με τους προγόνους μας. Αυτός είναι ο φόρος τιμής προς εκείνους που θυσίασαν τις ζωές τους για να είμαστε ελεύθεροι, ειδικά τη φετινή επέτειο που δεν θα πραγματοποιηθεί επίσημος εορτασμός. Έχουμε χρέος να τους τιμήσουμε με τις πράξεις μας. Η ευθύνη που μας βαραίνει είναι μεγάλη και οφείλουμε περισσότερο από ποτέ να σκεφτούμε συλλογικά. Ενωμένοι, δυνατοί και νηφάλιοι μπροστά στον κοινό αγώνα, έναν αγώνα που πρέπει να δοθεί συντεταγμένα από όλους ανεξαιρέτως, πολίτες και θεσμικά όργανα, έναν αγώνα που θα εξασφαλίσει το μέλλον το δικό μας και των συνανθρώπων μας.

Go to top